Udvidet producentansvar for emballage

16. januar 2024

Rapportering af emballageforbrug

Bliver I påvirket af de nye krav? Vi er klar til at hjælpe med en løsning

I 2025 kommer der krav til virksomheder om rapportering af emballageforbrug i Danmark fordelt på forskellige typer, anvendelse og om det er farligt affald.
Lige nu findes der producentansvar på elektronik, batterier og biler. Producentansvaret for emballage træder i kraft i 2025, og der arbejdes også på at indføre producentansvar på tekstiler om nogle år.

Ud over ansvaret for håndtering af jeres virksomheds emballageaffald, indeholder producentansvaret også en rapporterings-, indberetnings- og oplysningspligt til myndighederne. På producentansvar.dk kan du læse mere om de nye regler for emballageforbrug.

Men allerede fra 1. april 2024 forventes det, at det bliver lovpligtigt for virksomheder, der er omfattet af producentansvaret for emballage, at foretage en indberetning af den forventede årlige markedsførte mængder emballage. Det kan de fleste nok klare i et regneark, men herefter griber opgaven om sig.

Fra 2025 skal virksomhederne rapportere og kunne dokumentere rigtigheden af det rapporterede til en kontrollerende myndighed.

Vi udvikler hos Logos Consult en app, der håndterer det. For at hjælpe vores kunder så hurtigt som muligt med første opgave i april 2024, deler vi opgaven op i en række frigivelser, der følger tempoet i kravene fra myndighederne. Den første prototype er allerede designet og frigives som Extensions, der kan installeres.
Ambitionen er, at slutproduktet er en app på Microsoft AppSource for dem, som anvender BC365 On-line og en Extension, der pakketeres som en app, for de som anvender BC365 On-Premise. Begge dele vil løbende blive vedligeholdt til nye versioner af BC365 og nye krav og ønsker fra dem som abonnerer på app’en.

Hvis du er interesseret i løsningen, så kontakt os snarest

Vi har glæde af at kende omfanget af interesserede kunder, samt hvem der er interesseret i at teste protypen for at komme tidligt i gang og dermed have indflydelse på, hvordan det kommer til at virke.
Kontakt vores salgsafdeling i dag på telefon 7585 7399 eller skriv til os på box@logosconsult.dk

Her kan du se, hvordan løsningen fungerer i Business Central.

Har du spørgsmål? Så udfyld formularen herunder!

Scroll to Top
hvad er navision

E-bog med 23 Tips og Tricks

Vil du have e-bogen til Microsoft Dynamics 365 Business Central (NAV)? Tilmeld vores nyhedsmail og få e-bogen.

Vi sender nyhedsmails ca. 3 gange om måneden. Du kan altid afmelde dig.

Bliv Ringet Op

Udfyld felterne og bliv ringet op. Så tager vi en uforpligtende snak omkring dine behov.