Den nye bogføringslov ift. Business Central

29. januar 2024

Her får du mere viden om den nye bogføringslov ift. Dynamics 365 Business Central programmet

Den nye bogføringslov ift. Dynamics 365 Business Central

I forbindelse med den nye bogføringslov er der bl.a. krav til digital opbevaring af regnskabsmateriale. Som vi ser det, er der 5 fokuspunkter i forbindelse med den nye bogføringslov:

  1. Man skal beskrive sine bogføringsrutiner og følge dem.
  2. Bogføringen skal være umiddelbar og elektronisk.
  3. Leverandørfakturaer og kreditnotaer skal opbevares elektronisk. Det behøver ikke nødvendigvis være i Business Central, men hvis man bruger Document Capture, er det opfyldt.
  4. Man skal sandsynliggøre at periodens afstemning af moms og bank er korrekt.
  5. Data skal være tilgængelige for en tredjepart ved, at data er gemt uden for virksomhedens matrikel. Dette vil f.eks. være dækket med en ekstern Backup.

Er du interesseret i at læse mere om den nye bogføringslov, har Erhvervsstyrelsen denne informationsrige side.

Business Central Online (SaaS versionen af Dynamics 365 Business Central) er godkendt af Erhvervsstyrelsen. Det betyder, at de har kontrolleret særlige krav i løsningen og godkendt den. Hvis man anvender en anden version af Business Central, overgår ansvaret til virksomheden selv. Vi ved ikke, hvad der er kontrolleret, andet end at det er rettet mod grundlæggende faciliteter i finans, og hvor man gemmer sine data.

Vores vurdering baseret på det vi ved, er at det må være en meget overkommelig opgave at kontrollere og dokumentere de samme forhold i en On-premise løsning af samme version eller nyere version, som er godkendt. Det må forventes, at opgaven vokser, hvis man er på en ældre version, men den vil stadig være overkommelig, og noget man kun skal gøre en gang og i forbindelse med en opgradering.

Skal man så opgradere til en Business Central SaaS for at opfylde kravene fra den nye bogføringslov? Det er der ingen grund til. Det kan man gøre af mange andre grunde, men det skal ikke drives af, at der er kommet den nye bogføringslov.

Har du spørgsmål om den nye bogføringslov ift. dit Business Central program?

Har du spørgsmål til dit Dynamics 365 Business Central eller Dynamics NAV program ift. de nye elektroniske krav til opbevaring af regnskabsmateriale?
Så kontakt vores Salgsafdeling i dag på telefon 7585 7399 eller skriv til box@logosconsult.dk. Vi er klar til at rådgive om Document Capture, Business Central/NAV licenser og Business Central Cloud ift. den nye bogføringslov.

Har du spørgsmål? Så udfyld formularen herunder!

Scroll to Top
hvad er navision

E-bog med 23 Tips og Tricks

Vil du have e-bogen til Microsoft Dynamics 365 Business Central (NAV)? Tilmeld vores nyhedsmail og få e-bogen.

Vi sender nyhedsmails ca. 3 gange om måneden. Du kan altid afmelde dig.

Bliv Ringet Op

Udfyld felterne og bliv ringet op. Så tager vi en uforpligtende snak omkring dine behov.