Opgradering – Business Central Online

21. maj 2024

Opgradering – BC online

Hos Logos Consult har vi mange kunder, der anvender Business Central (BC) Online, der er kendetegnet ved, at der kommer løbende opdateringer til programmet. Opdateringerne er obligatoriske, når man anvender BC Online. Der kommer 2 store opdateringer fra Microsoft som frigives i april og oktober hvert år.

Der er også mange kunder hos Logos Consult, der anvender Business Central On-Premise, hvor man selv styrer, hvornår man vil have opdateret sit program. Vores kunder vælger selv, hvad der passer bedst til dem.

Hvad er god praksis i forbindelse med en opgradering på BC Online?

Som BC online kunde har man adgang til at se og teste nye funktioner før en major release.
Vi anbefaler, at man betragter hver eneste major release som en opgradering og tester opgraderingen, før den frigives til drift. Man skal stille sig spørgsmålene: Hvad nu hvis det ikke virker? Hvad vil det betyde for vores virksomhed? Og så skal man handle derefter.

Helt overordnet kan man tilrettelægge sin test på to måder:
1) En komplet test af systemet.
2) Kritisk funktionalitet testes grundigt, det kan f.eks. være fakturering, ordrestyring eller andre arbejdsgange i BC-programmet som er vigtige for jeres drift af virksomheden mv.

Jo mere afhængig man er af sit ERP-system, des mere omfattende skal testen være.
For at imødekomme eventuelle negligeringer af ovenstående med henvisning til, at der kommer adviseringer om extensions, der er inkompatible, så er det korrekt, at dem overvåger vi på vores kunders vegne og håndterer sammen. Men fejl introduceret af Microsoft i koden eller ved datakonvertering mellem versionerne finder man kun gennem test eller i drift med de konsekvenser, det kan have.

Få hjælp fra vores konsulenter

Har du som kunde hos Logos Consult brug for hjælp til jeres BC online program i forbindelse med en major release, så er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os. Vores konsulenter kan hjælpe, hvis der opstår programfejl.
Vores arbejde faktureres efter aftale med jer. Det kan f.eks. være via eksisterende klippekort. Kontakt os på telefon 7585 7399 eller send en mail til box@logosconsult.dk.

Har du spørgsmål? Så udfyld formularen herunder!

Scroll to Top
hvad er navision

E-bog med 23 Tips og Tricks

Vil du have e-bogen til Microsoft Dynamics 365 Business Central (NAV)? Tilmeld vores nyhedsmail og få e-bogen.

Vi sender nyhedsmails ca. 3 gange om måneden. Du kan altid afmelde dig.

Bliv Ringet Op

Udfyld felterne og bliv ringet op. Så tager vi en uforpligtende snak omkring dine behov.