background-image
  • VÆRDISKABENDE KOMPETENCER
  • SIKRE LEVERANCER

Power BI

Microsoft Power BI løsning er målrettet til ham eller hende, der selv vil arbejde med dataanalyse og Business Intelligence (BI).

Power BI – hvad kan det?

Power BI er et værktøj udviklet af Microsoft. Værktøjet er nemt at anvende og målrettet til ham eller hende, der selv vil arbejde med dataanalyse og Business Intelligence (BI).

Formålet med en Power BI løsning er at det skal være nemmere at udtrække og behandle data og dermed omdanne data til beslutningsklar viden.

Værktøjet transformerer data til visuelle oversigter og gør det nemt for dig at se statistik, analysere data og ikke mindst dele resultaterne med dine kolleger.

En BI løsning hjælper dig med andre ord til at være opdateret på informationer, der er relevant for dig. Nedenfor kan du orientere dig yderligere omkring nyttige funktioner:

  • Du har “dashboards”, som viser “titles”, hvorpå du kan klikke for at se nærmere på rapporter.
  • Forbinde flere datasæt for at bringe relevant data sammen på ét sted.
  • Data i programmet kan deles med andre og tilgås fra mobile enheder som f.eks. en tablet og smartphone.

Microsoft Power BI og Dynamics NAV

Har du data i dit Dynamics NAV program som du gerne vil analysere eller danne et visuelt overblik over? Eller vil du kæde din data i NAV sammen med andet data fra andre programmer? Så kan du trække data ud fra dit Microsoft Dynamics NAV program og over i Power BI. Her kan du arbejde med dataanalyser, Power Pivot osv. Microsoft Power BI er en fin løsning for dig, der selv vil arbejde med BI fra bunden og opbygge eget BI dataområde.

Power BI løsninger kan bruges til Dynamics NAV 2013 R2 og nyere Dynamics NAV versioner ved hjælp af OData. Hermed får du en aktiv datastrøm fra NAV til Power BI.

Hvis du anvender en ældre version af Dynamics NAV, kan du principielt udlæse NAV data til en Excel fil, som du så kan uploade til din BI løsning. Der vil dog ikke være en aktiv datastrøm mellem NAV og Power BI. Her skal du selv opdatere Excel arket med data for at se ny data i dit Microsoft Power BI system.

Læs mere og få adgang til Microsoft Power BI her

BI løsning med gratis anvendelse

Det er gratis at anvende Power BI. Du kan oprette forbindelse til hundredvis af datakilder og oprette rapporter med brugerdefinerede visualiseringer.

Du kan opgradere dit abonnement til Power BI Pro, hvis du har brug for at dine data automatisk holdes opdateret. Pro koster ca. 60-70 kr. pr måned pr bruger.

Du kan læse mere om hvordan du får Power BI til at fungere med Dynamics NAV 2015 og se en vejledning på Microsofts hjemmeside her: Sådan uploader du NAV data til Power BI

Kontakt os

Har du spørgsmål om Business Intelligence til Dynamics NAV? Eller vil du vide mere om Microsoft Power BI?

Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon 75 85 73 99. Du kan også kontakte os her.

Tips & Tricks til Dynamics NAV