background-image
 • VÆRDISKABENDE KOMPETENCER
 • SIKRE LEVERANCER

Axapta eller Navision

Tag det rigtige valg til din virksomhed

axapta_navision

At vælge den rigtige løsning

Det kan være svært at beslutte hvilket ERP system, man skal vælge. Flere virksomheder ender ofte med at stå i mellem to valgmuligheder: Axapta eller Navision?

Både Axapta og Navision kommer fra Microsoft, og ligner umiddelbart hinanden i brugerfladen. Dertil kommer at de to programmer rummer meget ens funktionalitet.

Overvejer du at få nyt ERP system? Få gratis e-bog om ERP her

At vælge det rette ERP program kan være udfordrende. Du skal først og fremmest fokusere på funktionalitet, men husk dernæst at tage højde for abonnements- og driftsomkostninger.

Hos Logos Consult har vi udskiftet flere Dynamics AX løsninger med en Dynamics NAV løsning. Vi oplever at kunderne ønsker mindre kompleksitet og betydeligt lavere udgifter til abonnementer og løbende tilpasninger samt vedligehold.

Axapta eller Navision?

Først og fremmest er det vigtigt at slå fast, om programmet kan understøtte virksomhedens arbejdsprocesser.

Dernæst er her yderligere punkter, du skal overveje, inden du beslutter dig:

 • Abonnementet på Dynamics AX er ofte dyrere end på Dynamics NAV
 • Prisen for at holde AX vedlige er ofte dyrere end på NAV
 • AX har ofte højere systemkrav til fx hardware, computere og servere end NAV
 • AX er typisk til større virksomheder med fx 200 eller flere ansatte. NAV kan typisk bruges af virksomheder med ansatte fra 5-10 personer og op til ca. 200 personer.

Nye navne. Samme funktionalitet

Axapta har siden det blev lanceret i Danmark skiftet navn til Dynamics AX og senest Dynamics 365 for Finance and Operations.

Navision har også siden det blev lanceret i Danmark skiftet navn. Først til Dynamics NAV og senest Dynamics 365 Business Central.

Har du allerede Microsoft Dynamics licens?

Har du i dag en eksisterende Microsoft Dynamics løsning, fx på AX, NAV eller C5 samt betaler abonnement til Microsoft? Så har du en licensværdi, som du får i rabat, når du investerer i fx den nye Business Central (NAV) løsning.

Du er velkommen til at kontakte os for at høre nærmere. Vi kan undersøge din licensværdi samt give et uforpligtende estimat på en Navision løsning.

Navision rummer faktisk meget funktionalitet!

Før i tiden oplevede vi, at nogle virksomheder valgte Dynamics AX, fordi programmet rummer meget funktionalitet og har i mange år været kendt som et stærkt program til at kunne understøtte bl.a. produktionsvirksomheder.

I dag rummer Dynamics 365 Business Central (Navision) faktisk meget funktionalitet – også inden for produktionsløsninger.

Navision giver muligheder og understøtter arbejdsprocesserne

Med en Navision løsning fra Logos Consult får du et system, der kan holdes opdateret for lave årlige omkostninger, og som fuldt ud understøtter processer inden for:

 • Administration
 • Bogføring
 • Handel
 • Produktion
 • Lager og logistik
 • Projektstyring, sagsstyring mm.

Vil du vide mere?

Du er velkommen til at kontakte os på telefon 75 85 73 99 eller skrive på box@logosconsult.dk.

Overvejer du at få nyt ERP system? Få gratis e-bog om ERP her
Tips & Tricks til Dynamics NAV