Axapta eller Navision

Axapta eller Navision

Tag det rigtige valg til din virksomhed

At vælge den rigtige løsning

Det kan være svært at beslutte hvilket ERP system, man skal vælge. Flere virksomheder ender ofte med at stå i mellem to valgmuligheder: Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations (tidligere Axapta/AX) eller Microsoft Dynamics 365 Business Central (tidligere Navision/NAV)?

Både Axapta og Navision kommer fra Microsoft, og ligner umiddelbart hinanden i brugerfladen. Dertil kommer, at de to programmer rummer meget ens funktionalitet.

At vælge det rette ERP program kan være udfordrende. Du skal først og fremmest fokusere på funktionalitet, men husk dernæst at tage højde for abonnements- og driftsomkostninger.

Hos Logos Consult har vi udskiftet flere Dynamics 365 Finance and Operations (AX) løsninger med en Dynamics 365 Business Central (NAV) løsning. Vi oplever, at kunderne ønsker mindre kompleksitet og betydeligt lavere udgifter til abonnementer og løbende tilpasninger samt vedligehold.

Axapta eller Navision?

Først og fremmest er det vigtigt at slå fast, om programmet kan understøtte virksomhedens arbejdsprocesser.

Dernæst er her yderligere punkter, du skal overveje, inden du beslutter dig:

  • Abonnementet på Dynamics 365 Finance & Operations (AX) er ofte dyrere end på Dynamics 365 Business Central (NAV)
  • Prisen for at holde Finance & Operations (FO) vedlige er ofte dyrere end på Business Central (BC)
  • FO har ofte højere systemkrav til fx computere og servere end BC
  • FO er typisk til større virksomheder med fx 200 eller flere ansatte. BC kan typisk bruges af virksomheder med ansatte fra 5-10 personer og op til ca. 200 personer.

Nye navne. Samme funktionalitet

Axapta har siden det blev lanceret i Danmark skiftet navn til Dynamics AX og senest Dynamics 365 for Finance and Operations.

Navision har også siden det blev lanceret i Danmark skiftet navn. Først til Dynamics NAV og senest Dynamics 365 Business Central.

Har du allerede Microsoft Dynamics licens?

Har du i dag en eksisterende Microsoft Dynamics løsning, fx på FO/AX, BC/NAV eller C5 samt betaler abonnement til Microsoft? Så har du en licensværdi, som du får i rabat, når du investerer i fx en nye Business Central løsning.

Du er velkommen til at kontakte os for at høre nærmere. Vi kan undersøge din licensværdi samt give et uforpligtende estimat på en Navision løsning.

Navision rummer faktisk meget funktionalitet!

Før i tiden oplevede vi, at nogle virksomheder valgte Dynamics AX, fordi programmet rummer meget funktionalitet og har i mange år været kendt som et stærkt program til at kunne understøtte bl.a. produktionsvirksomheder.

I dag rummer Dynamics 365 Business Central (Navision) faktisk meget funktionalitet – også inden for produktionsløsninger.

Navision giver muligheder og understøtter arbejdsprocesserne

Med en Navision løsning fra Logos Consult får du et system, der kan holdes opdateret for lave årlige omkostninger, og som fuldt ud understøtter processer inden for:

  • Administration
  • Bogføring
  • Handel
  • Produktion
  • Lager og logistik
  • Projektstyring, sagsstyring mm.

Vil du vide mere?

Du er velkommen til at kontakte os her. Du kan også kontakte vores salgsafdeling på telefon 75 85 73 99 eller skrive til box@logosconsult.dk. Vores salgsafdeling er selvfølgelig klar til at give rådgivning, priser osv. på en løsning, der passer til din virksomhed.

Har du spørgsmål? Så udfyld formularen herunder!

Scroll to Top
hvad er navision

E-bog med 23 Tips og Tricks

Vil du have e-bogen til Microsoft Dynamics 365 Business Central (NAV)? Tilmeld vores nyhedsmail og få e-bogen.

Vi sender nyhedsmails ca. 3 gange om måneden. Du kan altid afmelde dig.

Bliv Ringet Op

Udfyld felterne og bliv ringet op inden for 24 timer til en uforpligtende snak omkring dine behov

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.