background-image
  • VÆRDISKABENDE KOMPETENCER
  • SIKRE LEVERANCER
Kontakt os her

Info vedr. NAV 2018 (eller ældre) licenser

For virksomheder, som benytter en Dynamics NAV 2018 eller ældre (gælder også Microsoft C5 eller XAL), vil det fra den 31. oktober 2021 ikke længere være muligt at konvertere til Dynamics 365 Business Central version 14.

Anbefaling: Konvertering af licens

Vi anbefaler, at alle som måtte benytte en Dynamics NAV 2018 eller ældre (eller Microsoft C5 eller XAL) sørger for at få konverteret deres licens.

Bemærk: Teksten på denne side er opdateret pr. 12. august 2020, idet Microsoft den 11. august 2020 besluttede at rykke deadline for konvertering fra 1. oktober 2020 til 31. oktober 2021.

Fra den 31. oktober 2021 vil det ikke længere være muligt at konvertere Dynamics NAV 2018 eller ældre versioner af Navision og Dynamics NAV til Dynamics 365 Business Central version 14 (BC14). Denne konvertering er helt gratis, hvis man har et aktivt opdateringsabonnement.

Dette er konsekvensen af Microsofts nye livscyklus politik, som betyder at man maksimalt kan gå to versioner bagud fra licensen er oprettet.

Microsofts nye politik betyder, at man maksimalt kan gå to versioner bagud fra licensen er oprettet. Fra den 31. oktober 2021 vil det derfor ikke længere være muligt at konvertere Dynamics NAV 2018 eller ældre versioner til BC version 14, som blev frigivet i april 2019. Microsoft havde oprindeligt besluttet at deadline var 1. oktober 2020, men har fremrykket datoen til 31. oktober 2021.

Grib muligheden for at få styr på tilpasninger og fortsat adgang til Windows klienten

BC14 er den sidste version af Dynamics 365 Business Central, som tilbyder både en windows- og webklient – men også den sidste version hvor der både vil være mulighed for at lave tilpasninger i det ”gamle” kodesprog kaldet C/AL og det nye kodesprog kaldet AL. Her kan du læse mere om kodesproget.

Har man en version af Dynamics NAV, hvortil der er lavet tilpasninger, er det vores anbefaling, at man sikrer sig den mulighed at opgradere til BC14 først, inden man ”springer” på den nyeste version af Dynamics 365 Business Central. Det vil nemlig betyde en øget risiko for, at opdateringsprojektet ikke bliver en succes. Årsagen er at den nye måde at lave tilpasninger på, er væsentlig anderledes end den ”gamle” og der vil være en risiko for at de samme muligheder ikke vil være tilgængelig.

Ved at konvertere sin licens til Business Central inden 31. oktober 2021 kræves det ikke nødvendigvis, at der skal være foretaget en opgradering af systemet inden den 31. oktober 2021. Man kan sagtens konvertere sin licens og vente med en opgradering – dog vil der ikke længere være mulighed for at tilkøbe brugere, tabeller, rapporter, XML-porte eller lign. efter en konvertering.

Det bedste grundlag for at træffe den rigtige beslutning

Kontakt os og få gratis rådgivning om jeres muligheder – så I har det bedste grundlag for at træffe den nødvendige beslutning.

Kontakt vores salgsafdeling på telefon 75 85 73 99 eller skriv til os her.

Tips & Tricks til Dynamics NAV