background-image
  • VÆRDISKABENDE KOMPETENCER
  • SIKRE LEVERANCER
Kontakt os her

Persondataloven og Dynamics NAV

Med den nye persondatalov i 2018 skal virksomheder være bevidste om hvordan de behandler personfølsomme data.

Persondataloven

De fleste har hørt om den nye persondatalov, der træder i kraft i maj 2018. Som de fleste ved, stiller den nye lov en række krav til hvorledes man som virksomhed behandler persondata.

Med den nye persondatalov skal virksomheder i dag være mere opmærksomme på hvordan de behandler personfølsomme oplysninger. Persondata dækker bl.a. over:

  • Navn
  • Telefonnummer
  • E-mailadresse
  • CPR-nummer
  • Oplysning om geografisk eller online opholdssted
  • Desuden også oplysninger om en persons fysiske, fysiologiske, genetiske, mentale, økonomiske, kulturelle eller sociale identitet

Du kan teste om din virksomhed efterkommer kravene fra den nuværende lov – og samtidigt forberede dig på den nye lov. Læs mere her på Erhvervsstyrelsens hjemmeside om persondataloven og test din virksomhed. Her kan du svare på 17 spørgsmål, der relaterer sig til regler om persondatabeskyttelse.

Persondataloven

Behandling af persondata i Dynamics NAV

Et ERP system som Microsoft Dynamics NAV har én klar fordel: virksomhedens data kan være samlet i ét system. Dermed kan du undgå at have data registeret i flere programmer, Excel ark mv. Hvis muligt vil det for nogle virksomheder være nemmest at opbevare persondata i ét system.

Desuden kan man i Dynamics NAV styre hvilke brugere, der skal have adgang til udvalgte oplysninger. Dermed kan man fx udvælge få nøglemedarbejdere, der skal have adgang til persondata.

Hos Logos Consult har vi ”Privacy by design” med i tankerne, når vi udvikler løsninger til vores kunder. Det betyder, at persondatabeskyttelse bliver inddraget i de løsninger, vi leverer til vores kunder.

Her kan du læse om hvordan du kan behandle, slette og styre persondata i Dynamics NAV.

Spørgsmål om persondata og Dynamics NAV?

Du er altid meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål om hvordan man håndterer persondata i Microsoft Dynamics NAV. Kontakt os her og få svar på dine spørgsmål om persondata i Dynamics NAV.

Hvis du har konkrete bekymringer om behandlingen af persondata i Microsoft Dynamics NAV i forhold til din virksomhed, så tøv ikke med at kontakte os. Vi hjælper dig gerne med spørgsmål vedr. persondataloven.

Tips & Tricks til Dynamics NAV