Case: Ikke flere unødvendige tilretninger hos Stennevad

Anne Mortensen fra Stennevad var træt af unødvendige tilretninger af deres nye Dynamics NAV system. Det fandt hun en løsning på. I dag får Stennevad support, rådgivning og undervisning i deres system hos Logos Consult.

Stennevad A/S forhandler over 5000 varer indenfor sikkerhedsudstyr og leverer samtidigt rådgivning om arbejdssikkerhed, herunder bl.a. faldsikring.

Partner Anne Mortensen fra virksomheden fortæller om deres ERP projekt, hvor Stennevad i 2015 valgte at konvertere fra Dynamics C5 til Dynamics NAV, som i dag kaldes Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Anne vil have et standard system

Vi havde behov for at få et bedre værktøj. Vi vidste, at supporten på C5 vil udløbe i starten af 2019, så vi valgte at tage springet som nogle af de første til at gå fra C5 til NAV”, fortæller Anne.

Et par måneder efter implementeringen af Dynamics NAV fik Anne mistanke om, at deres (nu tidligere) samarbejdspartner ikke kendte nok til Dynamics NAV programmet: ”Når vi sad med nogle frustrationer og sagde, at programmet ikke kunne det, vi ville have det til, så valgte vores samarbejdspartner ikke at gribe teten og vise, hvordan man kan gøre det i programmet. I stedet valgte de at kode det i Dynamics NAV”, fortæller Anne, og fortsætter; ”Sådan en basal ting som at kopiere en ordre eller faktura – det skal NAV programmet kunne”. Anne vidste, at programmet kunne det, men manglede instruktion i at gøre det. Her fik Anne en melding fra deres tidligere samarbejdspartner om, at det kan Dynamics NAV ikke; at det skal tilrettes.

Vi fik lavet meget, vi ikke har behov for – og vi brugte mange penge på det. Unødige penge”, fortæller Anne.

Desuden oplevede Stennevad flere fejl i programmet, da de gik ”live” med det nye program. Der havde nemlig ikke været foretaget testforløb af programmet først.

Mange af tilretningerne var ikke nødvendige. De kunne vises på en anden måde i programmet. Vores tidligere samarbejdspartners viden har ikke været stor nok. De har taget udgangspunkt i C5 løsninger”, fortæller Anne. Derfor besluttede Anne at finde en anden samarbejdspartner.

Du kan også læse artiklen i Jyllands-Posten om hvordan Stennevad blev mere effektive med et nyt ERP-system.

erp implementering

Nye tiltag gav mere optimale arbejdsprocesser

Anne valgte at deltage på åbne kurser hos Logos Consult for at lære mere om programmet. Her blev hun mødt med et mindset om – så vidt som muligt – at anvende standard programmet. Programmet rummer funktionalitet til at understøtte langt de fleste arbejdsprocesser. Desuden er det nemmere at vedligeholde et system uden for mange tilretninger, hvilket også giver en billigere løsning.

Stennevad indgik samarbejde med Logos Consult, som først gennemførte et sundhedstjek af deres Dynamics NAV program. Her var resultatet desværre, at omkring halvdelen af tilretningerne i programmet var unødvendige. Tilretningerne kunne i stedet have været løst med programmets standard funktionalitet.

Desuden gennemførte Logos Consult procestjek af bogholderi, salg, sager og ressourcer. Her var det overordnede fokus, at medarbejderne hos Stennevad blev klædt på til at anvende programmet hensigtsmæssigt til disse arbejdsprocesser. Logos Consult gennemførte også procestjek af Stennevads afdeling for faldsikring: ”Arbejdsprocesserne havde vi startet som en projektstyringsdel i programmet. Men der var ikke nok led i disse projekter til at anvende den omfattende sags- og ressourcefunktionalitet. Det kunne i stedet håndteres i en almindelig salgsordre”, fortæller Anne om resultatet.

Både undervisning og procestjek resulterede dermed i mere optimale arbejdsprocesser for medarbejderne hos Stennevad.

indkøbsstyring

Jeg har ikke fortrudt, at jeg har valgt Logos Consult

Vi har en god dialog med Logos Consult”, fortæller Anne.

Når Stennevad har en opgave til programmet, fx en tilretning, så afstemmer Logos Consult med Stennevad, at programmet fungerer som ønsket, efter at der er foretaget en ændring. ”Jeg ved godt, at jeg ikke får en regning før, der er kommet accept fra mig, på at programmet fungerer”, fortæller Anne.

Anne værdsætter desuden at modtage specificerede regninger, så hun kan se detaljerede oplysninger og tidsforbrug på de opgaver, der er blevet løst.

Jeg skal ikke kunne sige, om Logos Consult er toppen af kransekagen, men jeg har i hvert faldt ikke fortrudt, at jeg har valgt Logos Consult”, konkluderer Anne.

5 gode råd

Her er 5 gode råd fra Anne til andre virksomhedsejere og økonomiansvarlige, der overvejer at skifte sit regnskabs- eller ERP system til nyeste Microsoft Dynamics system.

  1. Lyt til andres erfaringer
  2. Prioritér undervisning
  3. Udvælg nøgleperson(er) fra din virksomhed
  4. Standard før tilretninger
  5. Samarbejdsaftale

Lyt til andres erfaringer

Før Stennevad gik i gang med deres ERP projekt, ville Anne gerne have haft input fra andre virksomheder, der har været igennem en lignende proces: ”Vi ville gerne have taget referencer. Det kunne vi desværre ikke, da vi var nogle af de første, der skiftede fra C5 til NAV”, fortæller Anne.

Prioritér undervisning

Anne ville ønske, at hun og hendes medarbejdere havde fået mere undervisning i programmet inden, de gik i gang med at anvende det: ”Kunne vi have gjort det her om, så ville vi have fået undervisningstimer.” Det var først hos Logos Consult, at Stennevad fik undervisning i programmet. Her havde de haft det nye program i 4-5 måneder.

I dag er Anne superbruger i Stennevads Dynamics NAV program, og underviser ofte selv medarbejdere i at anvende programmet. Det er en fordel for Stennevad, at de er selvhjulpne i programmet.

Logos Consult underviser desuden i udvalgt funktionalitet for udvalgte medarbejdere, når Stennevad har behov for det.

Udvælg nøgleperson(er) fra din virksomhed

For Anne er det en fordel, at Stennevad har én person til at kommunikere med Logos Consult. Hun fokuserer på, at Stennevad anvender standard programmet og kun får lavet tilretninger, hvis det er nødvendigt. Det er nemmere for virksomheden, at det kun er én person, der beslutter, om der skal laves tilretninger og styrer projekter med Logos Consult.

Anne har desuden en praktisk tilgang til systemet, og lader nøglemedarbejdere i hver afdeling give sit besyv med, hvis der er reelt behov for tilpasning af systemet.

Standard før tilretninger

Man er nødt til at kigge på, hvad systemet kan og herefter vurdere, hvad man ikke kan undvære i sit ERP program. Der skal være en mening med en tilretning”, mener Anne. Hun foretrækker, at Stennevad anvender standard funktionaliteten i deres program, og først får lavet tilretninger, hvis standard programmet ikke kan imødekomme et reelt behov.

Samarbejdsaftale

Anne ved, at kommunikation er svær, når man taler om software med IT programmører og konsulenter. Derfor har Stennevad en skriftlig samarbejdsaftale med Logos Consult. ”Lige gyldigt hvor meget man forsøger at behovsafdække, så er faktum, at vi taler to sprog. Derfor er det vigtigt at kommunikere sort på hvidt om opgaver”, fortæller Anne. For begge virksomheder handler det om at forventningsafstemme og have en klar aftale om det ønskede resultat.

Udfyld formularen og få et tilbud på en ERP løsning til din virksomhed - helt uforpligtende

dynamics 365

Vil du (ligesom Anne) undgå unødvendige tilretninger?

Hos Logos Consult bidrager vi gerne med inspiration og rådgivning til at opnå bedre udnyttelse af Dynamics 365 Business Central (tidligere kaldt Dynamics NAV og Navision) programmet. Hvorfor bruge penge på en tilretning, der kan løses ved hjælp af programmets omfattende standard funktionalitet?

Microsoft Dynamics 365 Business Central er et program med mange muligheder. Det har Stennevad og mange af vores andre kunder gavn af hver dag.

Vores team af konsulenter og programmører er klar til at hjælpe med undervisning, procestjek, sundhedstjek, opgradering, support osv.

Kontakt vores salgsafdeling i dag på telefon 7585 7399. Gratis og uforpligtende. Vi glæder os til at hjælpe dig.

Du får konkret sparring om Dynamics 365 Business Central til din virksomhed.

Scroll to Top
hvad er navision

E-bog med 23 Tips og Tricks

Vil du have e-bogen til Microsoft Dynamics 365 Business Central (NAV)? Tilmeld vores nyhedsmail og få e-bogen.

Vi sender nyhedsmails ca. 3 gange om måneden. Du kan altid afmelde dig.

Bliv Ringet Op

Udfyld felterne og bliv ringet op. Så tager vi en uforpligtende snak omkring dine behov.