background-image
  • OVERBLIK
  • STYRING
  • VIDEN
Kontakt os her

Hvad er et ERP system?

ERP står for ”Enterprise Resource Planning” og er et software program.

ERP – en fælles platform

Et ERP (Enterprise Resource Planning) system forbinder arbejdsprocesser i virksomheden – på tværs af afdelinger; lager, indkøb, salg, økonomi, produktion mv.

Et ERP system sidestilles oftest med et økonomiprogram til bogholderi. Men et ERP system er mere end det.

Et ERP system knytter arbejdsprocesserne sammen i en virksomhed, så du kan håndtere alt lige fra salg, ordrebehandling, indkøb, lagerstyring, produktion og fakturering.

Et ERP system bygger på én fælles database for hele virksomheden.

Gratis e-bog om ERP - sprængfyldt med gode råd. Klik her

3 gevinster ved et ERP system

  • Én database
  • Forbind arbejdsprocesserne i virksomheden – fra salg til produktion
  • Arbejd smartere

dynamicsnav2017_ipad_mobile

Et ERP system findes i mange ”modeller”. Et meget udbredt og populært ERP system er Microsoft Dynamics NAV, også kendt under navnet Navision.

Fra manuelle arbejdsprocesser til optimering

Tilbage i 1980’erne foregik næsten alt andet end fakturering og bogholderi i mere eller mindre manuelle processer. Salgsordrer, produktionsordrer, indkøbsdisponering, timeregistrering og meget mere krævede temmelig meget personale, hvis ikke forretningen skulle gå i stå.

ERP systemer er i vid udstrækning inspireret af de oprindelige, manuelle processer tilsat den moderne teknologis muligheder for kommunikation, integration, genbrug af data og forenkling. Men især det sidste bliver ikke udnyttet optimalt af ret mange virksomheder.

Vi har set eksempler på virksomheder, der efter en optimering af de administrative processer (ved hjælp af et Dynamics NAV ERP system) har kunnet fordoble produktionen, uden at skulle tilføre personale til administration.

Overvejer du at få et nyt ERP system? Her er 12 ting du skal vide om ERP


vi ved godt at i har travlt
Hvorfor ikke udnytte et ERP system og arbejde smartere?

Gratis e-bog om ERP - sprængfyldt med gode råd. Klik her

Det er sund fornuft at forenkle arbejdsprocesserne

I industrien har forenkling og effektivisering af produktionen nærmest altid været på dagsordenen, mens de administrative processer ikke har fået helt samme opmærksomhed. Det betyder, at den administrative byrde og omkostningerne dertil har været nærmest ligefrem proportional med væksten i produktionen.

Næsten alle virksomheder har oplevet et betydeligt fald i de direkte omkostninger til produktionen gennem de seneste 30 år. De administrative omkostninger målt i forhold til produktionen er ikke faldet nær så meget, selvom potentialet næsten altid er til stede.

Hvorfor vælge et ERP system?

ERP systemet Microsoft Dynamics NAV (Navision) er et af markedets mest succesfulde systemer med omkring 2 mio. brugere på verdensplan. Dynamics NAV kan i princippet bruges i enhver virksomhed uanset størrelse og branche.

ERP systemet Dynamics NAV samler og integrerer oplysninger fra hele organisationen. Det hele er gemt i en central database, så dine medarbejdere kan arbejde hurtigt og effektivt. Systemet minder i udseende og opbygning om Microsoft Windows og Microsoft Office og er derfor:

  • Nemt at lære
  • Enkelt at bruge
  • Hurtigt at implementere

Du kan læse mere om ERP systemet Dynamics NAV (Navision) her

Vi er certificeret Microsoft ERP partner og har mange års erfaring i at implementere ERP systemer i praktisk talt enhver tænkelig branche.

Gratis e-bog om ERP - sprængfyldt med gode råd. Klik her

Rådgivning om ERP system?

Du er altid velkommen til at kontakte os om et ERP system til din virksomhed.

Tips & Tricks til Dynamics NAV